Sikta bättre i skjutspel med en ny handkontroll

Playstation har en rad populära skjutspel som spelas av miljontals människor över hela världen, däribland har du Battlefield, Call of Duty och Doom. Det roligaste av allt är den sociala aspekten och att spela mot andra i multiplayer. För att sticka ut och bli en toppspelare i skjutspel behöver du öva upp din träffsäkerhet. Träffsäkerhet i kombination med snabba reflexer är receptet för att vinna över dina motståndare.

Dock är det ingen lätt uppgift att sikta bra i skjutspel om du är nybörjare eller börjat spela ett nytt spel. Att sikta är en färdighet och precis som med alla nya färdigheter så ger övning färdighet!

 

Några tips på hur du kan bli en toppspelare med bra träffsäkerhet är:

  • Skaffa den senaste kontrollen från Playstation.
  • Välj rätt känslighetsnivå.
  • Öva, öva, öva.

3 tips som gör dig träffsäker

1. Skaffa den senaste kontrollen från Playstation – Även om övning och rätt inställningar är viktiga kommer även rätt kringutrustning ha betydelse. Du bör definitivt investera i en ny PS5 kontroll om du vill bli bra på skjutspel. Kika på Webhallens sortiment av kontroller till PS5 med innovativa tekniker som haptisk teknologi och DualSense. Ta till exempel deras vita DualSense-handkontroll som finns att köpa för endast 699 kronor. Det finns även andra läckra färger att välja mellan, som svart och röd.

2. Välj rätt känslighetsnivå – När du har spelat ett tag kommer du att bygga upp ett muskelminne som gör att du siktar bättre. Detta muskelminne anpassar sig efter vilka inställningar du använder i spelet. Du bör därför använda samma känslighetsnivå på alla spel du spelar och inte ändra denna för mycket. Vilken känslighetsnivå är bäst? Ja, det beror på. Ett tips är att använda en låg känslighet som nybörjare och gradvis gå över till högre känslighet när du siktar bättre, Det beror på att det är lättare att sikta med låg känslighet. En hög känslighet är bra för att röra sig snabbare och bli svårare för fienden att träffa.

3. Öva, öva, öva – Det finns inga genvägar när det gäller att bli bättre på att sikta. Ta små steg och börja med att spela ett enklare spel för att där öva upp din träffsäkerhet. Om du börjar med det svåraste spelet direkt kan det vara riktigt frustrerande och försvåra dina framsteg.